We willen onze kinderen graag een brede blik op de wereld geven en hen laten ervaren wat er allemaal te ontdekken is ook buiten thuis en school.

Naast een solide basis in wereldoriëntatie, rekenen, taal en lezen hebben wij op De Expeditie aandacht voor sport, creativiteit en cultuur. In ons rooster vormen burgerschap, levensbeschouwing, muziek, handvaardigheid en sociaal-emotionele vorming een vast onderdeel. Door activiteiten zowel tijdens als na school te organiseren kunnen wij onze kinderen een breed palet aan activiteiten bieden.

Onze talent-ateliers geven kinderen de kans hun talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen. De ruimte voor vieringen, het kook- en technieklokaal, onze grote buitenruimte en de naastgelegen sporthal helpen hierbij. Onze activiteiten worden altijd begeleid door ervaren docenten. Een belangrijk doel voor ons is onze kinderen zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld mee te geven.

De Expeditie heeft ook een schoolkoor, dat bijvoorbeeld met kerst een sfeervol optreden geeft.

Naast de activiteiten die we al op en na school aanbieden gaan we regelmatig met de kinderen op stap voor een activiteit, zoals naar het theater, een museum, een kinderboerderij of op schoolreis. 

De volgende activiteiten worden jaarlijks aangeboden:

  • Een voorstelling. Bij de jongere kinderen is dat een voorstelling op school bij de tribunetrap, de oudere kinderen gaan elk jaar naar een voorstelling gaan buiten school, zoals in Musis, het Rijntheater of het Stadstheater. 

  • Een bezoek aan een museum, zoals het Watermuseum, Museum Arnhem, het Openluchtmuseum of het Rijksmuseum in Amsterdam.

  • Een bezoek aan een locatie van het natuurcentrum, struinen in de buurt of lessen in de klas. 

  • Elk jaar of om het jaar een schoolreis. Groep 1/2 gaat dan bijvoorbeeld naar het Land van Jan Klaassen of de Maisdoolhof, met de groepen 3/4 gaan we naar de Julianatoren of Megapret, de groepen 5/6 bezoeken bijvoorbeeld Toverland of Slagharen en met groep 7 gaan we naar de Efteling.